Nieuwe spelden en gehaakt randje

De titel staat wel andersom, maar laat ik eens beginnen met de uitleg van het gehaakte randje van de gehaakte deken voor mijn zoon. Ik kreeg namelijk de vraag of ik dat wilde doen. Het gaat om onderstaand randje.

De basis voor deze rand is een toer met vasten. De hoeveelheid komt niet heel krek, want je kunt er vrij gemakkelijk mee sjoemelen.
Volgens mij heet deze steek trouwens waaiersteek. Maar goed, je begint met een halve vaste, daarna volgt een stokje en die steek je in de derde vaste. Vervolgens maak je in die derde vaste in totaal zeven stokjes. Daarna maak je weer een halve vaste in de derde vaste. Je begint weer met een stokje, in de derde vaste, maakt zeven stokjes in die vaste, maakt weer een halve vaste in de derde vaste enzovoort.

Hopelijk is het zo duidelijk. Zo niet, geef vooral een gil!

Daarnaast heb ik nog wat hoofddoekspelden gemaakt. Heerlijk even rommelen met mijn kralen. Gewoon genieten.

7 reacties op “Nieuwe spelden en gehaakt randje

 1. hallo Aagje
  ik wil je graag volgen maar ik moet het bevestigen en daar staat alles in het engels en dat kan ik niet lezen ,maar ik heb het wel bevestigt .
  groetjes van truus

   • Dag Bibi,
    ik begrijp je vraag niet helemaal. Wat bedoel je?
    Ik gebruik altijd twee lossen om het eerste stokje te haken, maar in dit geval hoeft dat niet. Bij de waaier zijn de uiterste twee stokjes plat op het haakwerk. Je neemt dus een draad op, steek je haaknaald in de derde losse en maakt het stokje zoals je dat normaal doet.
    Ik hoop dat dit antwoord goed is voor je.
    Groetjes!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>