Nieuwe recepten uitproberen

Zoals ik al een paar keer heb vermeld in vorige posts, wil ik per week een nieuw recept proberen. Guess what: ik heb zelfs twee nieuwe dingen geprobeerd. Het was ook nog eens twee keer een succes. Tijd om er verder mee te gaan dus. Ik ben ontzettend blij, kan ik wel zeggen.

Ik wil graag de foto’s delen.

Hieronder ‘fattoush’. Het is een Libanees recept. Ik heb hem gevonden op Allerhande. Nu is het geen authentiek recept, maar de smaken zat wel heel goed. Absoluut een die het herhalen waard is!
.


Daarnaast heb ik ook iets nieuws geprobeerd met een gouwe ouwe: groentesoep met ‘thicha’. In Tunesie wordt dit zeer geregeld gebruikt in de soep. Het heeft een lekkere bite en is smaakvoller dan gewone vermicelli. Tijd om daar mijn groentesoep mee op te leuken dus. Ik vond het lekker en ook dit ga ik vaker doen als variatie op de ‘gewone’groentesoep die ik ook geregeld maak. Overigens is mijn groentesoep heel simpel: gehakt bakken met knoflook en groot gesneden ui. Water en bouillonblokje bijdoen, een enorme zak soepgroente (vers) er in en daarna dus de tchicha. Easy peasy.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>