Mijn ‘Eid-project’

Eid-project?
Ik zal het even uitleggen. Eid = feest in het Arabisch. Moslims hebben twee feesten, namelijk Eid ul fitr (Suikerfeest) en Eid ul Adha (Offerfeest).
Het Suikerfeest komt aan het einde van de Ramadan en Offerfeest aan het einde van de hadj.

Beide feesten worden uitgebreid gevierd door moslims. De dag wordt begonnen met het Eid-gebed (feest-gebed). Daarna worden er allemaal (familie-)bezoeken afgelegd. De kinderen krijgen cadeautjes, geld en vaak ook nieuwe kleren. Slingers worden opgehangen. Er worden de dagen van tevoren allemaal koekjes gebakken en op de feestdag rijkelijk uitgedeeld. Kortom FEEST!

Hier in België vind ik het lastig om een beetje een feeststemming te creëren. In Tunesië, waar mijn man vandaan komt, heb je écht een feestgevoel. Een beetje zoals de kerstdagen hier, zeg maar.
Nu wil ik, om in ieder geval in huis een feestdagen-sfeer te voelen, Eid-versieringen maken. Slingers, vlaggen, versieringen, raamhangers, een aftelkalender om de Ramadan af te kunnen tellen (type adventskalender), een mooi receptenboek voor koekjes en cupcakes etc.

Hieronder mijn blogs over mijn ‘Eid-project’.
1. Eid-project (hetzelfde als hierboven staat)
2. Tunesische brik
3. Zandkoekjes
4. Makroud (dadelkoekjes)
5. Ik ben bezig (sneak preview)
6. Voortgang Ramadan aftelkalender
7. Mijn Ramadan-aftelproject, eindelijk!

2 reacties op “Mijn ‘Eid-project’

  1. Ben je al bezig met de voorbereiding van het feest ter afsluiting van de Ramadam? Ik denk dat die nu wel bijna voorbij zal zijn hé. Het zal deze laatste dagen ook niet echt makkelijk geweest zijn met dit hete weer. Ik vraag me dan af, is het dan nog wel gezond om gedurende de hele dag niet te drinken? Kan jij me daar misschien wat meer over vertellen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>