Boeken uitzoeken – Konmari methode

De laatste tijd is de ‘Konmari-methode’ helemaal hip. Althans, op Pinterest. Nu heb ik altijd rommel teveel, dus ben ik me er eens gaan verdiepen.

De Konmari-methode is ontwikkeld door de Japanse Marie Kondo (zie hier voor haar boek). Haar theorie is relatief simpel: ga door al je spullen heen per categorie (in dit geval ALLE-MAAR-DAN-OOK-ALLE boeken) en kijk waar je gelukkig van wordt. Is er een ‘spark’, dan kun je het houden. De rest kan r├╝cksichtslos weg.

Nu ben ik een boekengek. Ik vind boeken heeeeeeeeeerlijk! Alleen heb ik er op dit moment wel heel veel. Nu ben ik sinds ik Goodreads gebruik wel begonnen met meer lezen, maar er staat nog veel te hijgen in mijn nek. Dat wordt dus opruimen.

Ik heb deze foto’s geplaatst om mij een duwtje in de rug te geven: ZOVEEL boeken heb ik dus! Ik ga vandaag nog starten met het opruimen. (De oplettende lezer zal zien dat ik een boek dubbel heb! Die gaat er sowieso uit) Ik hoop snel een after-foto te kunnen plaatsen.

Kijk, huiver en schrik van alle foto’s. En om het duwtje in de rug nog groter te maken ook een foto waarop het stof duidelijk te zien is. Geen tijd meer te verspillen dus!

1 reactie op “Boeken uitzoeken – Konmari methode

  1. Gelukkig ben in niet de enige ‘boekengek’. :) Ik heb laatst ook flink huisgehouden in mijn boeken en het gaf heel wat lucht, vooral in mijn hoofd. Toevallig heb ik vorige week ook het boek van Marie Kondo gekocht. Ik hoop dat zij mij de duw kan geven om eens ‘echt’ op te ruimen. Succes verder. Groetjes Laura

    ps Fijn dat je weer met je blog begonnen bent.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>